Yksityiset liikepankit luovat myöntämänsä lainat tyhjästä – eli tapahtuu laillistettu petos


Yksityiset rahoitusalan osakeyhtiöt joita kansanomaisesti sanotaan pankeiksi ovat siis lähes kaiken liikkeessä olevan rahan alkuperäinen lähde. Valtiot ovat siis joskus jostain syystä ulkoistaneet eli siirtäneet kansalaistensa rahahuollon näille yksityisille liikeyrityksille. Näin oli Suomessa jo markka-aikaan eli mitään varsinaista muutosta ei tapahtunut euroon siirryttäessä. Lisäksi – näin lienee aina ollut koko itsenäisyytemme aikana.

Eikä tässä vielä kaikki. Nämä yksityiset pankit luovat rahaa aina myöntäessän lainan tai luoton. Lähes jokainen luotto on siis uutta rahaa eikä pankki siis kierrätä meille toisten säästöjä kuten moni meistä olettaa. Pankki luo lisäksi rahan  ns. velkaperusteisesti eli velkakirjaa vastaan. Allekirjoitettuamme velkakirjan pankkirahallistaa sen eli muuttaa sen pankkiluotoksi ja kirjaa numeroita tilillemme.

Kerran vielä jottei kenellekään jäänyt epäselväksi: pankki luo meille myöntämänsä lainan tyhjästä.

Pankki ei siis laita likoon mitään omaa pääomaa tai välitä talletusasiakkaittensa säästöjä meille – vaan kaikki tilillemme kirjattu raha on pelkkiä numeroita, informaatiota tietojärjestelmässä. Ja silti pankki katsoo oikeudekseen vaatia meiltä korkoa. Tyhjästä parissa minuutissa tilillemme kirjattu rivi numeroita oikeuttaa siis pankkia saamaan huikeasti korkoja sekä oikeuden meidän lainavakuuteemme jos jostain syystä emme pystyisikään maksamaan lainan takaisin sopimuksen mukaisesti. Esimerkkinä 100.000 euron asuntolaina, 5% korolla ja 14 vuoden takaisinmaksuajalla: Maksat lopulta pankille 200.000 vaikka itse sait 100.000 euroa.

Valtiotkin pankkiluoton armoilla

Tämä sama valtaisa epäkohta koskee myös valtioita. Suomen valtion velka on tällä erää luokkaa 70 miljardia euroa. Valtio maksaa tästä velastaan vuotuista korkoa yli 2 miljardia yksityisille liikeyrityksille jotka eivät ole muuta tehneet kuin kirjanneet numeroita valtion tilille. Käytännössä tämä valtion velkaannuttamisseremonia on tehty varsin juhlalliseksi puhumalla hienosti ns. ”open market”- operaatioista, obligaatioista,päämarkkinatakaajista ja ties mistä.
Lopputulos on kaikessa karmeudessaan silti se että Suomen valtio – kuten useimmat valtiot ovat täysin riippuvaisia näistä rahoittajista ja luottoluokittelijoista jotka kaikki ovat voittoa tavoittelevia yksityisyrityksiä. Luottoluokittelijat arvioivat valtoiden velanmaksukykyä (mitähuonompi sitä korkeampi korko)ja sitten kansainväliset suurpankit ovat ostavinaan valtion pitempi- tai lyhytaikaisia kiinteän määritellyn koron velkakirjoja (obligaatioita). Tämä ”ostaminen” ei kuitenkaan ole normaalia ostamista vaan valtiolle siirretään yhtä lailla täysin tyhjästä luotua pankkiluottoa.

Tästä syystä lähes jokainen valtio on joutunut velkaantumaan pankeille. Käsi joka antaa on aina korkeammalla kuin pyytävä käsi. Näin näemme että poliittinen valtiovalta onkin pitkälti näennäisvaltaa ilman tärkeintä valtaa, talousvaltaa koska jokin nimeämätön tekijä pakottaa velkasuhteeseen ulkomaisten pankkien kanssa. Moni onkin ihmetellyt miksi näin on.

Maailmanhistoria tuntee kymmeittäin valtiomiehiä jotka ovat julkisesti ihmetelleet miksei valtiot itse voisi hoitaa rahahuoltonsa. Eräs näistä oli USA:n tunnettu presidentti Abraham Lincoln jonkä väitetään eräässä adressissa 1864 todenneen että rahan luominen on suvereenin valtiovallan tärkein velvollisuus ja vastuu kansalaisiaan kohtaan.

Monet ovat myös todenneet että ennen valtioita miehitettiin ja valloitettiin armeijan ja sotakoneiston avulle – nykyään tähän käytetään valtioiden velkaannuttamista ja kohtuutonta korkoriistoa.

USA: n entinen taloustorpeedo, John Perkins, joka itse on ollut mukana velkaannuttamassa useita Keski-Amerikan maita, sekäIrania että Irakia on todennut että nykyään armeijat lähetetään liikkeelle vasta viimeisenä keinona eli vain jos kaikki muut velkaannuttamistemput ja taloussotakeinot epäonnistuvat.

Tänään maailmassa on kasvava määrä ihmisiä jotka ovat tietoisia näistä asioista siitäkin huolimatta että näistä ei paljon julkisuudessa puhuta eikä edes yliopiston historianopetus näistä juuri mitään paljasta. Suomalainen kirjallisuus ja uutismedia on vaiennut näistä erityisen tehokkaasti mikä näkyy mm siitä että Suomesta on kautta itsenäisyytemme ajan puuttunut kaikki ne poliittiset liikkeet jotka muualla maailmassa ovat paljastaneet sekä valtiovelan kohtuuttomuuden että yleensäkin korkojen maksamisen pankeille pelkästä informaatio ja tilinpitopalvelusta.
Muualla maailmassa näistä rahan epäkohdista on puhuttu paljon: sen luomisesta ”tyhjästä” velkakirjaa vastaan, sen liikkeeseen laskemiseen velkana ja siitä mitä tama kaikki tarkoittaa koko talousjärjestelmälle ja sen valtiovallalle ja asukkaille.

Lopuksi vielä esimerkki siitä miten pieleen asioiden on annettu mennä täällä meillä:

Suomessa toimivasta pankeista on tänään peräti 75% ulkomaisten tahojen omistuksessa.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että Suomen valtiota, kaupunkeja, kuntia, yrityksiä, yhteisöjä ja kansalaisia rahastetaan pankki- ja rahoituspalveluiden keinoin siiinä määrin tehokkaasti että 75% tästä viedään ulkomaille tavalla tai toisella.

Tekstin lähde:

Internet

 

6 thoughts on “Yksityiset liikepankit luovat myöntämänsä lainat tyhjästä – eli tapahtuu laillistettu petos

 1. Ratkaisu tähän olisi velaton raha.
  Eli, ”Valtio tulostaa omaa rahaa, jonka se kuluttaa kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat yhteisön (valtion) tuottavan.”
  Tälläinen rahajärjestelmä oli aikoinaan käytössä Saksassa 1933-45. Muitakin esimerkkejä löytyy.

 2. Jos oikein muistan lukeneeni (toinen näkemys blogilta ehkä) niin ei ollut Lincolnkaan ihan puhdas pulmunen. Mutta kaiken kaikkiaan, on tämä älytön aika kaikkine valheineen ”markkinavoimista”, talousluottamuksesta yms. Muutamien kanssa kun asiasta on maininnut, niin hölmön katseen saanut. Ajatus varmaan, että – miks kukaan tuollaista pahuutta tekisi- tai – kyllä siitä yleisesti puhuttaisiin jos noin olisi-.

  • Muistat oikein ja olet oikeassa. Ei Lincoln ollut puhdas pulmunen, mutta tuon lainauksen asia on totta.
   Ikäänkuin nyt sivistyneenä nykyaikana ei ollenkaan ymmärrettäisi millaiset mahdollisuudet ja vallan rahanpaino-oikeus antaa. Ja mitä merkitsee kun suvereenilta valtioilta otetaan pois tämä oikeus painaa omaa rahaansa omiin tarpeisiinsa. Tälläisestä valtiosta tulee täydellisesti rahanlainaajien kuuliainen orja. Tätä Suomikin on nykyisin joka solullaan, hienoista puheista ja itsenäisyyspäivien vietoista huolimatta. Tämän rahan hallinnan takaisin saamisen luulisi olevan tärkein asia maamme johtajille.

   Sillä, mielestäni on täysin turhaa puhua talousasioista tai kuvitella löytävänsä ratkaisuja maamme budjettiongelmiin, jos ei myönnä sitä, että olemme tulleet pahasti yksityisten rahanluontilaitosten huijaamaksi. Mielestäni kaikki taloudellinen valittelu raha- ja pankkijärjestelmämme ulkopuolella on asian ohi puhumista. Olisi tartuttava todelliseen syyhyn.

   Kannattaa vilkaista,
   http://ebolakani.blogspot.fi/2010/02/se-joka-hallitsee-rahaa-hallitsee.html

   Se joka hallitsee valtion rahaa, hallitsee valtiota.

 3. Hieno kirjoitus tärke(imm)ästä yhteiskunnallisesta asiasta. Tämän rahanluonnin tyhjästä on mahdollistanut tili-käsite, eli itse rahaa (tai arvokasta materiaa) ei käytetä lainan nostamishetkellä – seteleitä/kultaa/timatteja/… – tileillähän ei ole kuin numeroita.

 4. Totuusbloki.WordPress hyvä teksti talmundista kiinassa ja tulevista seurauksista

 5. International Monetary Fund told to vacate the country; nation now issuing debt-free money By Ronald L. Ray Hungary is making history of the first order. Not since the 1930s in Germany has a major European country dared to escape from the clutches of the Rothschild-controlled international banking cartels. This is stupendous news that should encourage nationalist patriots worldwide to increase the fight for freedom from financial tyranny. – See more at: http://americanfreepress.net/?p=12418#sthash.zOfrxTAH.dpuf

Kommentointi on suljettu.