Myrkyttämällä onneen – psyykelääkehuijaus


Psykiatria ja psykologia ovat huijausta

17.1.2014 Lisätty linkki:

Quick Facts about Psychiatry

Psychiatric disorders are not medical diseases. There are no lab tests,  brain scans, X-rays or chemical imbalance tests that can verify any  mental disorder is a physical condition. This is not to say that people  do not get depressed, or that people can’t experience emotional or  mental duress, but psychiatry has repackaged these emotions and  behaviors as “disease” in order to sell drugs. This is a brilliant  marketing campaign, but it is not science. ”

Psychiatry’s diagnostic criteria are literally voted into existence and  inserted into the American Psychiatric Association’s Diagnostic and  Statistical Manual for Mental Disorders (DSM). What is voted in  is a system of classification of symptoms that is drastically different from, and foreign to, anything in  medicine. None of the diagnoses are supported by objective evidence of  physical disease, illness, or science.

2.1.2014 Lisätty linkki:

Peter Breggin, MD: Do You Have a Biochemical Imbalance? 
 
Eli mikään mielialahäiriö tai psyyken sairaus ei johdu kemiallisesta epätasapainosta aivoissa. Itseasiassa vasta mielialalääkkeet aiheuttavat sen kemiallisen epätasapainon aivoissa. Esim. jotkin masennuslääkkeet aiheuttavat maniaa.
 
Dr. Breggin debunks the myth of biochemical imbalance and examines what is known about ”mental illness.”
 

30.11 Lisätty linkki: How modern psychiatry really works, tuolla sanotaan näin :

Here’s how modern psychiatry really operates: A bunch of self-important, overpaid intellectuals who want to make more money invent a fabricated disease that I’ll call ”Hoogala Boogala Disorder” or HBD.

By a show of hands, they then vote into existence whatever ”symptoms” they wish to associated with Hoogala Boogala Disorder. In this case, the symptoms might be spontaneous singing or wanting to pick your nose from time to time.

27.4.2015 Lisätty :

Tästä voitte katsella mikä on psyykenlääkkeiden pitkäaikaiskäytön yksi karmaiseva  lopputulos -> Tardiivi dyskinesia :

Täällä listaa lääkkeistä jotka voivat aiheuttaa tuon Tardiivi dyskinesia -sairauden, siellä on tuttuja Suomessakin myytäviä tuotteita kuten Eli Lillyn SSRI- myyntihitti Prozac (fluoksetiini), joka tunnetaan Suomessa paremmin nimellä Seronil tai Seromex.
http://www.brainandspinalcord.org/legal/tardive-dyskinesia/medications.html

Muutaman vuoden päästä näitä Tardiivi dyskinesia -tapauksia löytyy Suomestakin yllättävän paljon, kenen on vastuu ?


 lähde allaolevaan tekstiin on internet + olen lisäillyt väliin omiani, kuitenkin toivottavasti tekstien alkuperäistä kirjoittajaa kunnioittaen. Myös korostukset, väliotsikot, linkit ja oma kommentti -osiot ovat tämän blogin ylläpitäjän tekemiä. 

[Lainaus alkaa]

”Seuraavassa lyhennellen juristi Lawrence Stevensin kirjoitus ”Onko mielisairautta olemassa?”, jossa hän osoittaa, että ns. mielisairauden, psyykkisen sairauden tai mielen sairauden takana ei ole mitään biologista poikkeavuutta ja että sen vuoksi mielisairautta ei ole olemassa biologisena asiana. Lisäksi hän osoittaa, ettei psyykkistä sairautta ole olemassa edes ei-biologisena asiana. Hänen mukaansa termiä ”psyykkinen sairaus” (ja muita vastaavia nimityksiä) käytetään yksinkertaisesti vain osoittamaan paheksuntaa, sitä, että jotain asiaa henkilön mentaliteetissa paheksutaan, siitä ei pidetä. Stevens on ammatissaan edustanut paljon psykiatrisia ”potilaita” oikeudessa, ja hän on julkaissut kirjoituksia psykiatrian eri puolista.

Ensin biologian puuttumisesta. Psykiatrian professori S.S. Kety ja psykobiologian apulaisprofessori S. Matthysse Harvardista totesivat v. 1988:
Puolueeton viimeaikaiseen kirjallisuuteen tutustuminen ei anna toivottua vahvistusta katekolamiiniteorialle eikä pitävää todistusaineistoa siitä, että psyykkisistä sairauksista kärsivien potilaiden aivoissa olisi muitakaan biologisia poikkeavuuksia. Tuo ”katekolamiiniteoria” tarkoittaa teoriaa, että psyykkisten ”sairauksien” takana olisi häiriö aivojen välittäjäaineiden (serotoniinin ja dopamiinin) toiminnassa.

Vuonna 1992 asiantuntijapaneeli totesi USA:ssa psyykkisistä sairauksista: Tutkimus ei ole tähän mennessä osoittanut millekään näistä sairauksista spesifisiä biologisia syitä – – Psyykkisiä sairauksia luokitellaan oireiden perusteella, koska niille ei ole biologisia osoittimia eikä laboratoriotestejä.
Psykiatrian professori Jack M. Gorman sanoo kirjassaan The Essential Guide to Psychiatric Drugs, s. 316:
Emme todellakaan tiedä yhdenkään psyykkisen sairauden syytä.

Psykiatrian professori J.S. Maxmen sanoo: Yleisesti ei tiedetä, että psykiatrit ovat ainoita lääketieteen spesialisteja, jotka hoitavat sairauksia, joilla ei ole mitään täsmälleen tiedettyjä syitä tai hoitoja – – Diagnoosin tulisi osoittaa psyykkisen häiriön syy, mutta koska useimpien mielen häiriöiden etiologia on tuntematon, nykyiset diagnostiset systeemit eivät voi osoittaa niitä.

Psykiatri Peter Breggin sanoo kirjassaan Toxic Psychiatry: Ei ole mitään todisteita siitä, että millään yleisellä psykologisella tai psykiatrisella sairaudella olisi geneettinen tai biologinen komponentti.
Insight-lehdessä 28.6.1999 hän sanoo: Ei ole todisteita siitä, että näitä psyykkisiä sairauksia, sellaisia kuin ADHD (keskittymis- ja ylivilkkaushäiriö), olisi olemassa,
ja kirjassa Reclaiming Our Children: Ei ole olemassa todisteita siitä, että jokin psykiatrinen tai psykologinen sairaus johtuisi biokemiallisesta epätasapainotilasta.

David Kaiser toteaa Psychiatric Times -lehdessä v. 1996: Moderni psykiatria ei ole osoittanut yhdellekään psyykkiselle sairaudelle geneettistä tai biologista syytä. Psykologian professori Elliot S. Valenstein sanoo: Päinvastoin kuin usein väitetään, mieleltään sairaiden potilaiden aivoissa ei ole havaittu mitään biokemiallisia, anatomisia tai toiminnallisia vikoja,
ja: Ei ole olemassa testiä, jolla voitaisiin todeta elävän ihmisen aivojen kemiallinen tila,
ja vielä: Kun psykiatrit leimaavat lapsen tai aikuisen, he leimaavat hänet oireiden perusteella. Heillä ei ole patologista diagnoosia; heillä ei ole laboratoriodiagnoosia; he eivät kykene esittämään mitään muutosta, joka tukisi näiden psyykkisten ”sairauksien” diagnoosia.
Psykiatri Loren Mosher sanoo: Psykiatrisille diagnooseille ei ole päteviä ulkoisia kriteereitä. Yhdellekään psykiatriselle sairaudelle ei ole veritestiä eikä spesifistä anatomista leesiota.

Neurologi Fred Baughman sanoo Insight-lehdessä 28.6.1999: Kaikki ne 5-6 miljoonaa lasta, jotka saavat lääkkeitä ylivilkkauteen, ovat normaaleja. Kansa on saatu uskomaan, että kaikki kipeät tunteet ovat jokin psyykkinen sairaus, ja Amerikan psykiatriyhdistyksen (APA) johto tietää varsin hyvin, että he esittävät ne sairautena, vaikka mikään tieteellinen tieto ei anna vahvistusta yhdellekään psyykkiselle sairaudelle,
ja toisaalla: Psykiatriassa ei ole mitään testiä tai aivokartoitusta, joka osoittaisi, että ”psyykkinen häiriö” olisi fyysinen sairaus – – ”Depressiossa”, ”bipolaarisessa häiriössä” tai muussa ”psyykkisessä sairaudessa” ei ole havaittavissa mitään fyysistä tai kemiallista poikkeavuutta elinaikana tai ruumiinavauksessa.

Neurologian professori Maurice Victor: Ja miksi näiden lääkkeiden vaikutus viivästyy viikkoja, kun biokemialliset reaktiot ovat liki välittömiä? – – Depressiolle ei ole luotettavaa biologista testiä.

Professori Szasz:
http://www.youtube.com/watch?v=zQegsqYhuZE

Ei ole olemassa veritestiä tai muuta biologista testiä, jolla voitaisiin todeta psyykkisen sairauden olemassaolo tai puuttuminen.
USA:n kansallisen mielenterveysinstituutin johtaja Rex Cowdry: Emme tiedä psyykkisten häiriöiden syitä. Meillä ei ole menetelmiä, joilla ”parantaisimme” näitä sairauksia – – Yhdenkään geenin ei ole havaittu olevan minkään psyykkisen häiriön takana – – Ei ole mitään vaurioita, laboratoriotestiä tai aivojen poikkeavuutta, joka osoittaisi psyykkisen sairauden.

Tämä Szaszin video täydentää yllä sanottua. Psykiatria ei ole millään tavalla lääketiedettä eikä mitään tiedettä. Se on puhdasta puoskarointia, mielivaltaa. Diagnooseja keksitään äänestämällä psykiatrien kokouksissa, ja tällainen ei ole tiedettä. Psykiatriassa ei ole ainuttakaan tieteellistä testiä.

Väitetty aivojen kemiallinen epätasapaino aivoissa on Szaszin mukaan pelkkä valhe, satu, jonka takana on lääketeollisuus (ja sen kumppanina valtiot). Jos jonkin häiriön takana joskus paljastuisikin olevan elimellinen syy, silloin kyseinen häiriö sisällytettäisiin neurologiaan tai sisätautioppiin eikä se enää lainkaan kuuluisi psykiatriaan. Hihasta keksityt diagnoosit sijoitetaan käsikirjaan, jota sitten kaikki maailman psykiatrit pitävät ohjenuoranaan. Lääketeollisuuden etu (lääkkeiden myynnin edistäminen) vaatii jatkuvasti uusien psykiatristen diagnoosien keksimistä, ja tämä on synnyttänyt mainitun ”psykiatrian epidemian”. Sielujen lääkäreinä (psykiatreina) esiintyvät puoskarit eivät tiedä edustamastaan alueesta yhtään mitään, sanoo Szasz. Voiko puhtaampaa puoskarointia olla? Puoskarointi kuitenkin paisuu päivä päivältä, ja silloin paisuu itse asiassa yllä mainittu psykorikollisuus, joka myrkyttää, tuhoaa ja tappaa. Kyseessä on itse asiassa rikosasia. Psykiatria on myös irrotettava lääketieteestä, jonne se ei kuulu.

Tosiasia on, että kuka tahansa voi joutua psykiatrian uhriksi, varsinkin jos hiemankin käyttäytyy poikkeavasti (joskus riittää toisten kantelu). Psykiatria iskee diagnoosi-aseellaan, ja sen jälkeen olet lainsuojaton, vailla oikeuksia, eikä sinua enää pidetä vastuullisena käytöksestäsi vaan tarvitset hoitoa ja lääketeollisuuden kemiallisia yhdisteitä. Ennen olit ”erikoinen”, ”hassu” tai ”paha”, nyt olet ”sairas”. Sinulta viedään kansalaisoikeudet, sinut luokitellaan ”potilaaksi” ja olet muuttunut lääketeollisuuden ja sen puoskareiden väkivaltakaluksi. Menetät ihmisarvosi pysyvästi, sinut mustamaalataan ja häpäistään. Näin, psykiatristen mielivaltaisten diagnoosien avulla, joilla ei ole mitään tieteellistä pohjaa, mahdollistetaan sinun asettamisesi sosiaaliseen kontrolliin. Saatat joutua vaikka eliniäksesi ”mielisairaalaksi” kutsuttuun vankilaan, vaikket ole tehnyt mitään rikollista.

Mitä tulee ”hulluihin”, heidän kohtalonaan on ollut joutua syviin ristiriitatilanteisiin, usein reaktiona jonkinlaiseen painostukseen. Psyykkiset häiriintymiset johtuvat siis elämän ongelmista, eivät elimellisistä syistä. Kuka tahansa voi ryhtyä käyttäytymään ”psykoottisesti”, jos ristiriita on kyllin voimakas (esim. sotatilanteet). Oireet kuvastavat hyvin tuskallista selviytymisstrategioiden etsimistä ylivoimaisten vastavoimien (usein painostus tai halveksunta ympäristön taholta) keskellä. ”Hullut” kuvastavat siis koko yhteiskuntaa, sen tilaa – meitä muita.

Psyykelääkeiden valheellisuus

Lääkäri Ron Leifer kirjoittaa kirjassaan: Ei ole olemassa biologista epätasapainoa. Kun ihmiset tulevat luokseni ja sanovat: ”Minulla on kemiallinen epätasapaino”, niin sanon: ”Näyttäkää minulle laboratoriokokeenne tulos.” Ei ole mitään laboratoriokoetta. Mikä siis on kemiallinen epätasapaino?
Psykiatri Joseph Glenmullen sanoo v. 2000: Lääketieteellä on tiukat kriteerit sille, että jotain tilaa kutsutaan sairaudeksi. – – Meillä ei ole vielä yhdellekään psykiatriselle diagnoosille todistetta syystä tai fysiologiasta,
ja: Yhtäkään väitettä (että psykiatristen tilojen takana olisi biokemiallinen epätasapaino) ei ole osoitettu oikeaksi. Päinvastoin, aina kun sellaisen epätasapainon ajateltiin löytyneen, se osoitettiin myöhemmin vääräksi,
ja: Depression takana ei ole havaittu serotoniinin puutetta – – Kuitenkin potilaiden annetaan usein ymmärtää, että depressiossa nimenomaan olisi kyse serotoniinin puutteesta.

Edward Drummond sanoo kirjassaan The Complete Guide to Psychiatric Drugs: Yhdellekään psykiatriselle sairaudelle ei ole osoitettu biologista syytä – – Ei siis tule hyväksyä sellaista myyttiä, että voisimme tehdä ”tarkan diagnoosin”.

Vuonna 2001 psykologi Bruce Levine kirjoittaa kirjassaan: Muistakaa, että ADD:lle (Attention deficit disorder), ODD:lle (Oppositional defiant disorder), depressiolle, skitsofrenialle, ahdistustilalle, pakonomaiselle alkoholin ja lääkkeiden käytölle, liikasyömiselle, uhkapelaamiselle tai millekään muullekaan niin sanotulle psyykkiselle sairaudelle tai häiriölle ei ole osoitettu biokemiallista, neurologista tai geneettistä syytä.

Edellä jo siteerattu psykiatri Breggin: Kun mielenterveysammattilaiset viittaavat paikkansa pitämättömiin depression geneettisiin ja biokemiallisiin syihin ja suosittelevat lääkkeitä eivätkä parempien elämäntapojen oppimista, he edistävät psykologista avuttomuutta ja estävät sellaista persoonallista ja sosiaalista kasvua, joka on tarpeen ”onnettomuuden” eli ”depression” todelliseksi välttämiseksi ja tarkoituksellisen ja onnellisen elämän viettämiseksi.

On väitetty, että se, että psyykenlääkkeet ”parantavat” (pysäyttävät) psyykkiseksi sairaudeksi kutsutun ajattelun, tunne-elämän tai käytöksen, osoittaa, että psyykkisellä sairaudella on biologisia syitä. Tämä on mieletön argumentti. Psyykenlääkkeet ovat kaikki hermostolle myrkyllisiä aiheuttaen suuremmassa tai pienemmässä määrin yleisen hermostollisen lamaantumisen. Niinpä ne TODELLA lopettavat ei-halutun käytöksen ja saattavat henkisesti lamata ihmisen siinä määrin, ettei hän enää kykene suuttumaan tai olemaan onneton tai ”masentunut”. Mutta on mieletöntä kutsua tätä ”parantamiseksi” tai ”parantumiseksi”.

Sitten ei-biologisen syyn puuttumisesta. Jotkut väittävät, että psyykkinen sairaus voi olla olemassa ja se voidaan määritellä ”sairaudeksi”, vaikka sen takana ei olisikaan biologista poikkeavuutta. Ihmisiä pidetään psyykkisesti sairaina vain kun heidän ajattelunsa, tunteensa tai käyttäytymisensä on vastoin sitä, mitä pidetään hyväksyttävänä, ts. kun muut paheksuvat jotain heissä. On kuitenkin absurdia kutsua jotakin sairaudeksi vain siitä syystä, että emme pidä siitä tai paheksumme sitä. Mielettömyys näkyy mm. siitä, että arvot ovat erilaisia eri kulttuureissa ja että arvot muuttuvat eri aikoina.

Psykologi Nathaniel Branden kirjoittaa kirjassaan: Yksi psykologiatieteen päätehtävistä on antaa määritelmiä psyykkiselle terveydelle ja psyykkiselle sairaudelle – – Mutta psykologien ja psykiatrien keskuudessa ei ole yksimielisyyttä psyykkisen terveyden tai psyykkisen sairauden luonteesta – ei ole yleisesti hyväksyttyjä määritelmiä, ei perusmittapuuta, jolla mitata jotain psykologista tilaa. Monet kirjoittajat sanovat, että mitään objektiivisia mittapuita ei voida esittää, että on mahdotonta esittää yleisesti hyväksyttävää psyykkisen terveyden perusmääritelmää. He väittävät, että koska käytöstä, jota pidetään terveenä tai normaalina yhdessä kulttuurissa, voidaan toisessa kulttuurissa pitää neuroottisena tai poikkeavana, kaikki arviointiperusteet perustuvat kulttuuriseen suhtautumiseen.

Eräs esimerkki on homoseksuaalisuus. Amerikan psykiatriyhdistys luokitteli sen sairaudeksi DSM-manuaalissaan vuonna 1968, mutta ei enää vuoden 1973 jälkeen. Se poistettiin sairauksien listalta äänestämällä. Näin ei voisi tehdä elimellisten sairauksien kohdalla. Psyykkinen ”sairaus” on täysin arvoista, hyvästä ja pahasta, sopivasta ja sopimattomasta, riippuva asia.

Toinen esimerkki on itsemurha. Joissakin kulttuureissa se hyväksytään (hindulaisuus, buddhalaisuus), toisissa itsemurhan tehnyttä tai sitä yrittänyttä pidetään mielisairaana. Edelleen esim. sotatilanteissa epäitsekäs itsemurha (kamikatse-lentäjät Japanissa) on kunniakasta. Yleisesti kuitenkin epäitsekkäistä syistä tehtyä itsemurhaa kunnioitetaan, itsekkäistä syistä tehtyä halveksitaan. Tällöin todellinen asia onkin itsekkyys, ei itsemurha.

Voidaan siis todeta, että ”psyykkinen sairaus” on yksinkertaisesti vain poikkeama siitä, mitä ihmiset jossakin kulttuurissa haluavat tai odottavat. ”Psyykkinen sairaus” on jotakin ihmisen mentaliteetissa olevaa, josta asiaa arvioiva ihminen ei ensinkään pidä. Kyse on jopa muodista. Ja muoti muuttuu.

Tässä on väärää se, että jollakulla katsotaan olevan psyykkinen ”sairaus” tai ”häiriö” vain siksi, että hänen pukeutumisensa, käyttäytymisensä, ajattelunsa tai mielipiteensä ei vastaa diagnostikon tai muiden ihmisten käsitystä siitä, millaisia niiden tulisi olla. Ei ole mieltä siinä, että poikkeavaa tai vastenmielisenä pidettyä käyttäytymistä kutsutaan ”sairaudeksi” tai oletetaan, että sen täytyy johtua sairaudesta vain siksi, että vallitsevien normien mukaan se ei ole hyväksyttävää. Meidät saa tekemään niin se, että emme tunnista epämiellyttävänä pitämämme ajattelun, tunteiden tai käyttäytymisen todellisia syitä. Kun emme ymmärrä todellisia syitä, luomme myyttejä selittääksemme asian. Nykyisin useimmat uskovat psyykkisen sairauden myyttiin. Tämä on mukavampaa kuin tietämättömyyden tunnustaminen.

Luodessamme psyykkisen sairauden myytin ”pääsemme eroon” todellisista ongelmista, jotka meidän täytyisi kohdata. Psyykkiseksi sairaudeksi kutsumamme sopeutumattomuus, huono käytös ja tunnereaktiot eivät johdu ”kemiallisesta epätasapainotilasta” tai muusta biologisesta viasta vaan vaikeuksista, joita ihmisillä on erilaisten tarpeittensa tyydyttämisessä ja joihin myös joidenkin ihmisten kohdalla opitut käyttäytymistavat ovat johtaneet. Ne voidaan ratkaista osoittamalla ihmisille, kuinka he saavat tarpeellisiksi kokemansa asiat toteutettua ja kuinka olisi asianmukaista käyttäytyä. Pakkokeinoja on käytettävä silloin, kun on saatava ihmiset kunnioittamaan toistensa oikeuksia. Nämä ovat kasvatuksen ja laillisten pakkokeinojen tehtäviä, eivät lääketieteen tai hoidon.

Tämän artikkelin kirjoittaja toteaa lopuksi: psykiatria ja psykologia ovat luihua pään panemista pensaaseen. Niillä tuhotaan julkeasti lukuisten ihmisten elämä. Psykiatria on pseudotieteenä poistettava lääketieteestä. ”

[Lainaus loppuu]

Oma kommentti:

Kannattaa lisäksi katsella ja kuunnella myös oheiset videot,

Truth About Antidepressants & Chemical Imbalance, Psychology
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=KIjOZq_AUeE
Oheisella videolla referoituja asiantuntijalausuntoja löytyy täältä:
https://sites.google.com/site/psychtruth/refrences
https://sites.google.com/site/psychtruth/nochemicalimblance.pdf
https://sites.google.com/site/psychtruth/NoChemicalTestformentaldisorders.pdf

Does a Chemical Imbalance Cause Mental Disorders? Psychiatrist Tells the Truth
http://www.youtube.com/watch?list=PLvP8YsX0ebXalP7PcziW54cGAAqt4tgho&feature=player_detailpage&v=Cq1IwrSNhUo

Is Depression a Chemical Imbalance of The Brain or Normal?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=R0mjfPUxih4

http://www.magneettimedia.com/masennuslaakkeet-ovat-yksi-syy-vakivaltaan/

Ohessa vielä yksi kommentti (lähde:internet), josta löytyy mielestäni selitys nykypäivän egoistisen ihmisen henkisille ongelmille:

Alustus

”Psykiatrialla ei ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa eikä yhtäkään tieteellistä testiä. Psykiatria on puhdasta puoskarointia, jossa ihmisiä tuhotaan kemiallisesti (ns. ”psyykenlääkkeet” eli hermostomyrkyt) ja kirurgisesti (silvotaan terveitä aivoja ns. ”psykokirurgialla”, joka on eri asia kuin neurokirurgia), ja tämä tehdään viranomaisten tahdosta vaikeiden henkilöiden ”vaientamiseksi”. Parantamisen kanssa psykiatrialla ei ole mitään tekemistä. Se on väkivaltaista puoskarointia, jota hallinto käyttää vallankäyttövälineenä.”

”Oma” tahto, oma ”ego”  ja vastaaminen maailman mahdottomiin vaatimuksiin 

”Minää palvottaessa ihmisestä tehdään epäjumala, ja koska luonnollinen (Kristuksessa pelastumaton) ihminen Raamatun todistuksen mukaan on perkeleen orja, perkeleestä tehdään jumala. Kyseessä on perkeleen palvominen ja häneen kietoutuminen. Sana ”synti” syrjäytetään ja tilalle tuodaan sana ”sairaus”, jolle sitten haetaan ”syitä” (muita kuin oma itse).

Epäuskoisten eli jumalattomien ihmisten riehunta on perkeleen riehuntaa, sillä ihmiskunnan syntiinlankeemuksen peruina (1. Moos. 3. luku) ihmiset syntyvät luonnostaan perkeleen orjina, joiden sydämissä käskyttää perkele. Perkele ilmenee ihmisessä ihmisen omana minuutena: omana tahtona, omana voimana, omana järkenä, omana ymmärryksenä jne., sillä mikä on ihmisen omaa, se ei ole Jumalan. Etenkin ihmisen oma tahto on sen perkeleen myrkyllinen pää. Jumala on luonut ihmisen alun perin omaksi kuvakseen, mikä tarkoittaa sitä, että ihminen on oma itsensä vasta kun hänessä vaikuttaa Jumala eikä mikään ”hän itse”. Vain itsestään tyhjään ihmiseen mahtuu Jumala. Ja kun ihminen on Jumalan oma, hän on autuas ja elää ikuisesti. Nykyajan ihmiset ovat perkeleen lapsia, henkilöitä, joilla on oma tahto, oma voima, oma ymmärrys jne, mikä kaikki on perkele hänessä. Koska kaikkien tahdot ja ymmärrykset ovat toisiaan vastaan, kaikki ovat sodassa kaikkien ja kaiken kanssa joko yksin tai ryhminä.

Juuri silloin, kun ihminen luulee ilman Kristusta (tie Jumalan yhteyteen) tahtovansa hyvää ja oikeaa, kykenevänsä omin voimin parantamaan maailmaa, itseään ja muita ja voivansa luonnollisella järjellään ymmärtää ja selittää maailman, hän on täyteen mittaan noussut perkele, täydellisesti perkeleen pettämä (Raamattu kutsuu tätä sokeudeksi).”

Oma kommentti :  

Jos et edisty urallasi, tai ole jossain parempi kuin muut, ei siitä kannata ahdistua. Tämä maailma ei saa meistä koskaan kylliksensä. Me emme pysty koskaan  vastaamaan tämän maailman vaatimuksiin, saati selittämään tätä, tai omavoimaisesti parantamaan tätä. Tälle maailmalle emme ole ikinä ”tarpeeksi”. Olemme harvoin tämän maailman vaatimuksiin nähden tarpeeksi viisaita, rikkaita, kauniita, älykkäitä tms. kuka mitäkin.

Lue seuraava

Martti Luther : Mannaa Jumalan lapsille

Syyskuun 21 päivänä

Room. 12:2

”Älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta. Meidän on välttämättä varottava seuraamasta niin maailman tapaa kuin omaa järkeämmekin. Sen sijaan on aina murrettava oma mielemme ja tahtomme sekä tehtävä ja kärsittävä toisin kuin järki ja tahto neuvovat elääksemme aina toisin kuin maailma, jopa suorastaan sen vastaisesti.

Näin me päivästä päivään muutumme ja uudistumme mielessämme, toisin sanoen päivä päivältä yhä paremmin mielistymme siihen, mitä maailma ja järki vihaavat. Päivittäin me yhä mieluummin tulemme köyhiksi, sairaiksi, halveksituiksi, houkiksi ja syntisiksi, kunnes lopuksi arvaamme kuoleman elämää paremmaksi, mielettömyyden viisautta kallisarvoisemmaksi, häpeän kunniaa jalommaksi, köyhyyden rikkautta autuaallisemmaksi ja synnin hurskautta ihanammaksi.

Vihdoin päädymme siihen, että tulemme täydellisiksi ja mielellään vaihdamme elämän kuolemaan ja Paavalin kanssa halajamme erota täältä, että synti kokonaan lakkaisi ja Jumalan tahto meissä kerrankin aivan täydellisesti tapahtuisi. Tällöin kristitty on eniten toisenlainen kuin maailma eikä ensinkään käyttäydy maailman tavoin. Maailma ei voi saada kyllikseen elämästä, kristitty sen sijaan ei voi kyllin pian saada eroa tästä elämästä. Mitä maailma etsii, sitä kristitty pakenee ja mitä maailma pakenee, sitä kristitty etsii.”

“Joka elämäänsä rakastaa, kadottaa sen; mutta joka vihaa elämäänsä tässä maailmassa, hän on säilyttävä sen iankaikkiseen elämään” (Joh. 12:25).

“Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman” (Joh. 16:33).

Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta. Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti” (1. Joh. 2:15-17).

”Psykiatrian filosofisena perustana ovat vain kehitysoppi (alitajunta, aikaisempi elämä, evoluution tuottamat ”geenimuutokset” jne.) ja sekulaari humanismi (minän palvonta). Ensin sanoudutaan irti koko auttamisen perustasta ja edellytyksestä ja sitten muka ryhdytään auttamaan! Kyseessä on petosrakennelma, joka kietoo ihmisen yhä syvemmin ongelmiinsa ja tuhoaa hänet.

Psykiatria-psykologiauskonto ja kristinusko ovat kilpailevia uskontoja, joilla ei ole mitään yhteistä. Psykologia muistuttaa itämaisia uskontoja, ja se on pettänyt koko yhteiskunnan. Parantavan uskon tilalle on tuotu ”positiivinen ajattelu” ja synnistä, helvetistä ja perkeleestä pelastumisen tilalle kuvitellut itsekasvu, itsearvostus, itsetäyttymys, itsekunnioitus, usko itseen, positiivinen minäkuva ja kaikenlaiset kilpailut. Nämä ovat itsepetosta. Usko itseen, omaan minään, on syrjäyttänyt uskon Jumalaan, johon ainoa tie on Kristus. Oppi luonnollisesta hyvyydestä on suoraan kristinuskoa vastaan ja saatanan ylistystä.

Ja kuinka monet tahot suosittelevatkaan ”hoitoa” tai lähettävät ”hoitoon”! Luotetaan, että ihmisen viisaus on suurempaa kuin Jumalan viisaus. Kuitenkin usko itseen ja kuviteltu itsekunnioitus johtaa vain pseudoeuforiaan, jonka vallassa koko Suomi on, niin että hirvittää katsoa. Koska ongelmaksi – itseä syvästi pettäen – esitetään muu kuin synti ja koska lääkkeeksi esitetään muu kuin evankeliumi (syntien anteeksiantamus), psykologia ja psykiatria on lujin ottein hävitettävä. On opittava näkemään vika omassa itsessä ja omassa jumalattomuudessa.”

“Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset” (Matt. 15:19).

“Sillä sisästä, ihmisten sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys” (Mark. 7:21-22).

”Ihminen ON vastuussa siitä, mitä hän tekee, vaikka nuo harhauskonnot muuta väittävät. Ihmisen suurin tarve on, myönnettiin se tai ei, yhteys Jumalaan, sielun onni ja autuus. Ihminen ei ole luonnostaan hyvä vaan paha, syntiinlangennut, saatanan, himojen ja syntien avuton orja:

Kaikki ovat syntiä tehneet (Room. 5:12);

…koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä (Room. 3:19).

“… ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen” (Matt. 10:38-39).

Synti on Jumalan lain rikkomus, lain, joka on kirjoitettu sekä Raamattuun (käskyt) että jokaisen ihmisen sydämeen (omaantuntoon). Kauhea totuus on, että kaikki, mitä Kristuksen ulkopuolella elävä ihminen ajattelee, sanoo tai tekee, on syntiä Jumalan edessä:
Kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä (Room. 14:23),
ja siitä seuraa kuolema ja helvetti: Synnin palkka on kuolema (Room. 6:23; kuolemakin on siis olemassa vain synnin palkkana).
Ihminen on avuton ja voimaton syntisyytensä edessä; hän ei voi sille mitään eikä hän voi sitä poistaa. Hän ei myöskään kykene hyvittämään yhtäkään syntiään eikä maksamaan lunnaita sielustaan. Siksi Kristus (Jumala itse) ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan lunasti meidät sijaissovittajanamme. Vain usko tähän juridiseen vapautukseen puhdistaa ja parantaa sielun. Mitään muuta parannusta ei ole. Muuten ihminen, jokainen ihminen, tuhoutuu.

Kristus (juridinen anteeksiantamus) on ainoa tie Jumalaan ja autuuteen. Elämää ohjaavat Raamatun totuudet, eivät ihmisen tunteet tai tunteilut. Raamattu ei anna mitään sijaa psykiatrialle. Raamatun mukaan ongelmia tuottavat vain perkeleen toiminta, synti ja elimellinen sairaus. Raamattu ei tunne mitään ei-orgaanisia mielen sairauksia. Ei ole tilaa psykiatrialle.

Psykiatria ja psykologia johtavat vain massiivisen vääriin päätelmiin ihmisestä ja hänen auttamisestaan. Todellisesti sielultaan terveitä voivat olla vain Kristuksessa pelastuneet. Raamatussa 1. Piet. 2:24 sanoo: Kristus itse kantoi meidän syntimme ruumiissaan ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen haavainsa kautta te olette paratut,
so. terveet! Muualla on pelkkä saatana, sairaus, teeskentely ja tuska. Vain sillä, jolla on Raamattu (sanoma Kristuksesta) sydämessään, on luja ja varma pohja sille, mitä hän ajattelee, sanoo ja tekee. Sielunhoito voi perustua vain Raamattuun. Psykologia ei anna syytä elää, ei tuo onnea eikä autuutta, ja se tekee elämästä arvotonta. Kristus tuo ilon, onnen ja jopa ikuisen elämän.”

“Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua” (Matt. 16:24).

Ihmisen syntistä minää ei tule korottaa, koska se on ihmisen syntiinlankeemukseen suistaneen käärmeen pää. Raamatun mukaan on päinvastoin kuoltava itselle (Gal. 2:19-20; Kol. 3:3) ja kiellettävä itsensä (Matt. 16:24). Itseä (syntisenä) ei tule rakastaa, vaan tulee tunnustaa oma syvä syntisyys. On päästävä oman nahan ulkopuolelle, kuten uskonpuhdistaja Martti Luther Galatalaiskirjeen (2:20) selityksessään sanoo:

Tämä Kristuksen asuminen minussa vaikuttaa sen, että tulen vapautetuksi lain ja synnin kauhuista ja minut otetaan ulos omasta nahastani ja siirretään Kristukseen ja hänen valtakuntaansa, joka on armon, vanhurskauden, rauhan, ilon, elämän, autuuden ja iankaikkisen kunnian valtakunta – – Mutta koska hän asuu minussa, niin kaikki se, mikä minussa on armoa, vanhurskautta, elämää, rauhaa ja autuutta, kuuluu Kristukselle itselleen, ja kuitenkin se on myös minun sen läheisen liittymisen ja minussa asumisen vuoksi, joka tapahtuu uskossa, jossa Kristuksesta ja minusta tulee ikään kuin yksi ruumis Hengessä.

Nyt psykologia ja psykiatria ovat vesittäneet jo kirkonkin. Tämä on Jumalan rangaistus Suomelle: menetämme Jumalan sanan, ja silloin ei ole enää mitään toivoa tai terveyttä. Tähän on puututtava. Vain oikea suhde Jumalaan on ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Vain Jeesus Kristus puhdistaa sielun ja mielen. Joka parantaa muulla kuin Kristuksen hankkimalla anteeksiantamuksella, se toimii syvässä pimeydessä ja sielunvihollisen ohjaamana. Vain Jumala parantaa sairaat, antaa anteeksi ja antaa ihmiselle elämän. Psykologia on hyvän ja pahan tiedon puun hedelmään tarttumista Aatamin ja Eevan kanssa näiden langetessa syntiin. Psykologia ja psykiatria muka tietävät hyvän ja pahan maallisella viisaudellaan. Kuitenkin on katsottava ulkopuolelle, Kristukseen, ei itseen.

Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa (Ps. 1:1).
Psykiatria on hylättävä ja sitä on kartettava ja vastustettava kaikin tavoin. Siitä on pelkkää haittaa, ja se syöksee yhä syvempään pimeyteen ja sairauteen. Yhteiskuntamme on jo muutenkin romahtamassa.
Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme (Ps. 100:3).

Luther: Katumus on omantunnon kauhistumista

“Tehkää sen tähden parannuksen soveliaita hedelmiä” (Matt. 3:8). Oikeaa parannusta eli katumusta eivät ole omat omatekoiset ajatuksesi vaan se, että omatuntosi toden teolla alkaa sinua huolettaa ja sydämesi pelkää Jumalan vihaa ja tuomiota, ei ainoastaan törkeiden julkisyntien vaan myös noiden lujien sisäisten solmujen tähden: näet ja tunnet sydämessäsi olevan pelkkää epäuskoa, Jumalan halveksimista, tottelemattomuutta ja, kuten Paavali sanoo, “vihaa Jumalaa vastaan” ja kaikenlaisia pahoja himoja, joilla olet tuottanut itsellesi Jumalan vihan ja ansainnut tulla hänen kasvojensa edestä iankaikkiseen tuleen heitetyksi.

Oikea parannus ei siis pysähdy tähän tahi tuohon yksityiseen tekoon, jonka sinä julkisesti olet tehnyt kymmentä käskyä vastaan – silloinhan voi sellainen väärä luulo saada sijaa, että sinussa sittenkin on jotakin hyvää, ja sellainen onkin ulkokultaisten luuloteltu parannus, he kun luokittelevat tekojansa – vaan se ulottuu koko sinun persoonaasi ja koko sinun elämääsi ja olemukseesi, jopa koko sinun luontoosi näyttäen sinulle, että olet tuomittu helvettiin. Sellainen katumus ei lähde omasta inhimillisestä kyvystä tahi ajatuksesta; Jumalan sanan täytyy se ihmisessä vaikuttaa: se sattuu sydämeen, ja sydän alkaa kauhistua ja vapista, tietämättä, mihin paeta.

Oma kommentti : Eli usein ”masennuksen” syy on hengellinen/sielullinen. On tullut omantunnon tuskia eli moraalisia ristiriitoja tai muita elämän ongelmia, joita halutaan sulkea pois mielestä viinalla, psyykelääkkeillä tai muulla turruttavalla esim. television katselulla. Mutta näistä ei ole pakotietä.

Lähteenä : eräät blogit ja internet-sivustot

13 thoughts on “Myrkyttämällä onneen – psyykelääkehuijaus

 1. Terve,

  löysin blogisi Tyhmyrin bloksissa olleesta linkistä.

  Törmäsin vuosia sitten tähän tähän mainitsemaasi uskonnolliseen ihmiskäsityksen luomaan ihmiskuvaan Ruukinmatruunan blogissa:

  ”Ihminen ei ole luonnostaan hyvä vaan paha, syntiinlangennut, saatanan, himojen ja syntien avuton orja”

  Biologisen ihmiskäsityksen versio samasta lauseesta (omin sanoin muotoiltuna):

  ”Evoluutio on jalostanut ihmisaivot sellaisiksi, että halu ja pelko ylikirjoittavat ristiriitatilanteissa ihmisjärjen”

  Ilmiö tunnetaan ns. couen lakina, jonka ymmärtäminen on välttämätöntä fobioista parantumiselle.
  Foobikoilla pelko ylikirjoittaa ihmisjärjen, esim. blogisti Ruukinmatruunan tapauksessa ”pahan pelko” (”Specific Phobia Of Evil” = ”SPOE”) ylikirjoittaa RM:n 169 ÄO:n, jonka seurauksena ko. blogistin jutut ovat tunteisiin (pelkoon ja haluun) perustuvia, eivätkä järkeen (ilmeisiin tosiasioihin) perustuvia (mutta tämä pätee vain RM:n fobioita koskevissa aihevalinnoissa).

  Toisin sanoen, evoluutio on karsinut viimeksi kuluneiden satojen tuhansien vuosien aikana pois ne ihmisyksilöt, jotka eivät kykene pelkäämään vaaran uhatessa.

  Sama pätee tietenkin myös haluun: Evoluutio on karsinut viimeksi kuluneiden satojen tuhansien vuosien aikana pois ne ihmisyksilöt, joiden halu syödä, juoda ja harjoittaa seksiä on ollut liian laimeaa, jonka vuoksi he eivät ole harrastaneet em. elämää ylläpitäviä perustoimintoja riittävän innokaasti suhteessa muihin ihmisiin.

  Senpä vuoksi tänä päivän elossa olevat ihmiset kantavat edelleenkin geeniperimää, joka aiheuttaa sen, että ihmisaivoissa järki on alisteinen pelon (adrenaliini) ja halun (dopamiini) määrien vaihteluille (toki muitakin aivokemiaan vaikuttavia aineita ja hormoneita on).

  Kuten huomaat ”perkeleen orjuudelle” löytyy luonnollinen selitys: Ihmisaivoja orjuuttaa adrenaliini ja dopamiini jne… hormonit, siis aivokemia!

  Ihminen haluaa välttää epämiellyttäviä hormoneja (jotka saavat olon tuntumaan ahdistuneelta ja pelokkaalta), ja suosia sellaisia hormoneja, jota saavat olon tuntumaan hyvältä ja mukavalta (dopamioini, oksitosiini).

  Ihminen on siis biologisesta näkökulmasta katsottuna oman aivokemiansa orja. Uskonnollisten tekstien syntyaikoina ei tietenkään tunnettu ihmisen aivokemiaa, jonka vuoksi käyttettiin nykyaikaisen ”ihminen on oman aivokemiansa orja” ilmaisun sijaan sen aikaisen ihmisnäkemykseen/tietämykseen kuulunutta (ja aikansa arvostetuinta ”huipputiedettä”) edustanutta näkemystä: ”Ihminen on perkeleen orja”.

  Kuten huomaat, biologinen ja uskonnollinen ihmiskäsitys eivät oikeasti ole toisiaan pois sulkevia, vaan toisiaan täydentäviä. Monet subjektin ja objektin erillisyyden harhasta vapautumiseen perustuvat uskonnot ovatkin olleet alunperin 100% puhtaasti älyllisiä järkioppeja, mutta valitettavasti niitä tulkittiin jälkikäteen uskonnon seuraajien toimesta halun ja pelon näkökulmasta, siis uskonnollisesta näkökulmasta, jossa järki (ilmeiset tosiasiat) alistetaan uskomuksille.

  • Kiitos kommentistasi, mutta en usko evoluutioteoriaan. Siitä ei ole todisteita. Kehitysoppi on puhdasta harhanäkyä, mieletöntä selittelyä. Lajit eivät voi muuttua toisiksi lajeiksi. Se on täysin mahdotonta. Kehitysoppi edellyttää myös väitettä, että elämä ja geenien koodijärjestelmä ja informaatio syntyivät itsestään kuolleesta aineesta, mikä on mielettömyyden huippu. Esim. Transfossiileita pitäisi löytyä reilusti enemmän kuin nyt, mutta silti jokainen uusi transfossiili löytö onkin sensaatio/harvinaisuus. Ja lopulta väärennös. Ja esim. fossiileja ja muinaisten otusten luurankoja tehdään Kiinassa kanan luista. Ja dinosaurusten ihon värikin tiedetään.

   Maailma ja elämä on luotu, sattumaa tämä ei ole. Kaaos ja sattuma (entropia) on tuhoava voima. Kaaos ei luo itsekseen mitään, esim. vaikka sillä olisi käytössään kuinka paljon sopivia olosuhteita ja energiaa tms., ilman ohjausta. Mutaatioita ehkä, muttei uusia geenejä.
   Esim. evoluutiota todistellaan sillä, että tiedemiehet ovat pystyneet luomaan labrassa ”elämää”, mikä todistaa ennemminkin luomisteorian puolesta, sillä ilman tiedemiesten älyllistä ohjailua ”elämää” ei olisi näissä labrakokeissakaan syntynyt.

   Paikallista ”evoluutiota”, eli sopeutumista ympäristöön on tapahtunut, eli mutaatioita. Siksi on erivärisiä ihmisiä. Jos siis mutaatio on geenistön vaurioitumista, silloin se voi vain vähentää ja vääristää geenistön informaatiomäärää ja vaihtelupotentiaalia. Hamin ja Waren kirja (s. 83) siteeraa biofyysikko Lee Spetneriä: ”Kaikki mutaatiot, joita on tutkittu molekyylitasolla, ovat osoittautuneet sellaisiksi, että ne vähentävät geneettistä informaatioita, eivät lisää sitä – – ei ole havaittu yhtäkään mutaatiota, joka lisäisi informaatiota genomiin.”

   Mutaatiot eivät siis koskaan lisää geenistön informaatiota. Ei ole olemassa mitään luonnollista mekanismia, joka voisi lisätä informaatiota ihmisen geenistöön. Toinen tekijä, joka voi vaikuttaa geenistöjen kokoonpanoon (ei itse geeneihin), on luonnollinen valinta (esim. vaaleaihoiset pohjoiseen, mustaihoiset päiväntasaajan seuduille). Kuitenkin sekin vain vie pois informaatiota (esim. runsasmelaniinisiä soluja määrittävä geenistö häviää vähitellen pohjoisilla vaaleaihoisten alueilla). Yleensä tuo informaatio koskee pinnallisia seikkoja, sellaisia kuin koko, väri tai ruumiinosien suhteet. Mutaatiot ja luonnollinen valinta voivat vain vähentää geenistön informaatiota. Informaation lisääntyminen ei ole mahdollista.

   Luomisoppiin ja Raamattuun uskovat eivät usko, että Jumala loi eläimet juuri siinä muodossa kuin ne nykyisin ovat. Luomiskertomus ilmoittaa, kuten todettu, että Jumala loi eläimet ”kunkin lajinsa mukaan.” Kunkin lajin sisään Jumala loi geneettisen kyvyn tuottaa suuren vaihtelevuuden.

   Jumala loi kaikki kasvit ja eläimen ”kunkin lajinsa mukaan.” Kaikki lajit luotiin jo luomisessa, eikä uusia eläin- tai kasvilajeja ole mahdollista enää syntyä. Kunkin lajin sisällä tietenkin voi em. luonnollisen valinnan tuloksena syntyä erilaisia alalajeja, mutta ne eivät, kuten sanottu, johdu uudesta geneettisestä informaatiosta vaan olemassa olevan informaation kaventumisesta paikallisesti. Eikä tällä ole mitään tekemistä minkään ”kehitysopin” kanssa.

   Kehitysoppi sanoo, että miljoonien vuosien kuluessa lajit muuttuivat kokonaan toisiksi lajeiksi, mutta mutaatiot ja luonnollinen valinta eivät voi tuottaa tuollaiseen muuttumiseen tarvittavaa uutta informaatiota. Kehitysoppi on puhdasta harhanäkyä, mieletöntä selittelyä. Kehitysoppi edellyttää myös väitettä, että elämä ja geenien koodijärjestelmä ja informaatio syntyivät itsestään kuolleesta aineesta, mikä on mielettömyyden huippu.

 2. Terve,

  kirjoitit: ”Kehitysoppi edellyttää myös väitettä, että elämä ja geenien koodijärjestelmä ja informaatio syntyivät itsestään kuolleesta aineesta”

  Käsittääkseni ei tarvitse ottaa lainkaan kantaa elämän syntyyn maapallolla, jos uskoo ihmisen kehittyneen apinoista:

  ”Evolution by means of Natural Selection IS able to produce all of the changes in species. This answer doesn’t mean there is NOT a designer, it just say it isn’t required.”(http://liberalgeek.com/content/evolution-qa-how-does-dna-decide)

  Tunnen erään (omasta mielestään) ateistin, joka uskoo ihan vakavissaan, että ”elämä on kylvetty” maapallolle! Hän ei pysty – kuten et sinäkään pysty – uskomaan, että ”elämä syntyi kuolleesta aineesta”.

  Minun kinnostukseni evoluutioa kohtaan lopahtaa tämän kuvan vasempaan reunaan:

  Koen siis itselleni epäkiinnostavaksi kaikenlaiset pohdinnat siitä, että mitä oli ennen ensimmäistä ihmisapinaa, myös dinosarus -ja fossiilijutut ovat epäkiinnostavia, ja ”miten elämän syntyi maapallolla” -kysymys on myös epäkiinnostava (suorastaan EVVK).

  Sen sijaan ajatus siitä, että ihmisen ns. pahuus on selitettävissä 100% järjen avulla ihmisen polveutumisesta simpanssista (jonka geenistö on lähes 100%:sti sama kuin ihmisellä) riittää minulle.

  ”Ihmisen pahuus on eläimellisyyden ilmenemismuoto ihmisessä” -ajatus on lyhyt, järkeenkäypä, luonnollinen ja helposti ymmärrettävä, eikä se vaadi uskoa johonkin sellaiseen, mitä ei voi järjellä selittää. En siis itse koe tarvitsevani perkeleitä, saatanoita, pahoja henkiä tms. henkiolentoja selittämään ihmisen pahuutta.

  Ihmisen hyvyys on vastavasti selitettävissä pahan (siis eläimellisten käyttäytymiskannustimien) poissaololla. Tähänkin selitykseen pätee: ”This answer doesn’t mean there is NOT a designer”

  • Ei ole olemassa mitään ihmisviisauteen viittaamaasi keinoa ihmiskunnan vapauttamiseksi tästä pahuuden vallasta. Aino keino on evankeliumin saarna ja usko evankeliumiin. Nuo mainitsemasi tekijät kuten maallinen tiede ja sivistys sekä jokin kristinuskon osakseen saama ulkonainen tunnustus ja asema maailmassa Konstantinuksen ajoista alkaen eivät sinänsä ole mitään keinoja saatanan sitomiseksi tai pahuuden kukistamiseksi.

   Ihminen on omin voimin toimiessaan (esim. tiede ja mainitsemasi filosofiset keinot) voimaton jo pelkästään oman pahan luontonsa suhteen. Raamatussa lueteltujen kymmenen käskyn tarkoitus on saada nämä käskyt lukenut omantunnon kauhistukseen syntien vuoksi + sydämen uskoon Kristuksen lunastustekoon.

   Maailma on olemassa vain kristittyjen tähden, siis siksi, että kristittyjä voisi Jumalan sanan voimasta syntyä kunnes kristittyjen määrä on tullut täyteen – sitten tulee maailmanloppu, Kristuksen paluu, viimeinen tuomio ja jumalattomien hukkuminen helvettiin.

   • Evoluutioteoria on pelkkä uskomusjärjestelmä, jolla ei ole mitään tekemistä tieteellisten tutkimuksen faktojen kanssa. Kaikki siihen sisältyvät perususkomukset (esim. energiaa tai materiaa syntyy tyhjästä, biologista elämää syntyy kuolleesta materiasta tai että luotu laji voisi saada uutta geneettistä perimää jostakin mitä siinä ei alunperin ole luotu) ovat ristiriidassa tuntemiemme fysiikan lakien ja kokeellisten tutkimustulosten kanssa.

    Lajit mukautuvat mutaatioissa, mutta että lajista syntyisi kokonaan toinen – itsenäinen laji ? Päinvastoin tutkimusten mukaan näyttää vahvasti siltä, että geneettinen perimä heikkenee sukupolvisukupolvelta. Esim. Kolibakteeria on tutkittu aivan järkyttävästi vuosikymmenien ajan, eikä tuollaisesta yksisoluisesta otuksesta ole mutatoitunut evoluution mukaisesti vielä uutta lajia. Kolibakteerilla on vuodessa yli 1300 sukupolvea ja sitä on tutkittu vähintään 50000 sukupolven ajan kymmenissä laboratorioissa. Yksisoluinen otus ei ole tuossa ajassa mutatoitunut, niin ihmisen lisääntymisvauhdilla se vastaisi 1,2 miljardia vuotta – että yksi ihmisen solutyyppi mutatoituisi ja jotta jokin merkittävää etua tuova muutos tapahtuisi näitä pitäisi tapahtua kerralla satoja. Geenistön kopioitumisessa sukupolvisukupolvelta tapahtuu virheitä, joka johtaa ennemminkin rapautumiseen, sairauksien lisääntymiseen ja jopa lajien tuhoutumiseen – devoluutioon. Tämä mikroevoluutioksi väitetty mutaatiomekanismi ei siis ole rakentava – vaan rapauttava ja tuhoava.

    Evoluutioteoria on siis vain hatara ja jopa tieteellisesti tarkasteltuna huono teoria johon vaaditaan kovempaa uskoa kuin uskominen raamatun kertomukseen jota tukee jo 2000 vuotta kestänyt yhä kasvava joukko kristittyjä. Noin 2000 vuotta sitten 12 opetuslapsesta 11 kuoli väkivaltaisesti koska he uskoivat niin lujasti Jeesukseen että olivat valmiimpia kuolemaan kuin kieltämään. Kukin uskoo mihin haluaa mutta minä en usko sellaiseen satukirjaan jonka nimi on Lajien synty ( kirja jossa ei todistettu lajien syntyä, ainoastaan luultiin, uskottiin ja oletettiin). Darwin käyttää teoksessaan ”Lajien synty” useita satoja kertaa sanoja ”oletan, luulen”.

    Evoluutio-oppi on silti meillä hallitseva tieteellinen selitysmalli vain siksi, että tieteen tekemisen ehdot on etukäteen määritelty niin ahtaiksi, että se sulkee Jumalan luomistyön selitysmallina jo lähtökohtaisesti pois. Kilpaa on turha käydä jos voittaja tiedetään jo etukäteen.

    On huomattu, että evoluutioteorian kaikki ns. todisteet ovat väärennettyjä ja kaikki oikeat todisteet näyttävät kiistatta, että olemme äärimmäisen älykkään suunnittelun tulosta, koko maailma LUOMAKUNNAN lakeineen ja eliömuotoineen.

    Jotta tätä totuutta ja yhteyttä Luojaamme (Raamatun mukaiseen Jumalaan) on saatu hämärrettyä, on käytetty keinona viihdettä. Tuhansia scifi-aiheisia kirjoja, tv-sarjoja ja elokuvia on käytetty tämän mielikuvan luomiseen ja siinä ollaan valitettavasti onnistuttu.

    Esim. NASA on pelkkää huijausta/elokuvaa kuulentoineen ja avaruusasemineen. NASA ei ole saanut edes maasta kuin kaksi (2) virallista kuvaa, ja nekin on todistettu väärennöksiksi. Eli ns. avaruudessa (sellaisena kuin meille on opetettu) on tuhansia satelliitteja tekemässä mitä moninaisimpia tehtäviä ja kuussakin mukamas käyty ja luotaimia lähetty sinne sun tänne. EI AINUTTAKAAN AITOA KUVAA MAASTA.

    Jos mieli on sokea, eivät silmät voi nähdä totuutta. Käyttäkää niitä aivojanne ja tutkikaa itse asioita. Youtubesta löytyy kiistattomia todisteita esim. lähdössä räjähtäneen sukkulan olleen tyhjä (kuten kaikki) ja ko. sukkulan miehistöstä 6 on vielä elossa, osa ”kaksosen roolissa” ja osa härskisti ihan omalla nimellä. Täältä voi ihmetellä kuvia sukkuloinen oudon samanlaisista peräliekeistä.
    https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2015/02/09/tietokone-animaatiota/

    En minä tiedettä sinänsä tyrmää. On toki olemassa eksaktit tieteet (kuten mekaniikan lait tai sähköoppi), mutta arveluttavaa tieteessä ovat nimenomaan nämä ehdollistetut uskomusopit eli usean lajiset humanistiset -tieteet, filosofiat ja erilaiset yhteiskunnalliset teoriat.

    Iso osa eksakteista tieteistä on jo niin pitkälle todistettu että niiden ”totuusarvoon” ei enää tule muutoksia eli ne voidaan todentaa ja kopioida kerta toisensa jälkeen tarkasti.
    Ainoastaan näissä evoluutioteorian kaltaisissa huuhaatieteissä tulee tapahtumaan suuria muutoksia koko ajan eikä niiden toistettavuus tai ennustettavuus tule koskaan olemaan aukotonta.

    KÄYTTÄKÄÄ SIIS NIITÄ LUOJAN ANTAMIA AIVOJA AJATTELEMISEEN, eikä valmiina syötettyjen valheiden hyväksymiseen totuuksina.

 3. Luin jostain, että ”masennus” -sanaa ei voisi kääntää afrikan kielille, koska masennus on tuntematon sairaus afrikassa ? Afrikan kulttuuri on yhteisöllinen, länsimaiden kulttuuri puolestaan on yksilökeskeinen, joten ilmeisesti Afrikassa ei yksinkertaisesti anneta ”lähimmäisen” olla masentunut, vaan hänet vedetään ”väkisin” pois masennuksen kuopasta takaisin elämäniloon ?

  Väitetään, että masennuksen syynä olisi ”tukahdutettu viha” ?

  Olisi kiinnostavaa lukea pitkäaikaisesta seurantatutkimuksesta, jossa tutkittaisiin, että suojeleeko vihapuheiden harrastaminen alan harrastajia masennukselta ?

  Esimerkiksi osa ihmisistä uskoo, että ”Juutalaiset pankkiirit yrittävät alistaa rahan lainaamisen ja koron kiskomisen avulla kaikki maailman kansat orjikseen” -ajatukseen., ja osa heistä tuo myös tämän tunteensa julki, niin suojeleeko tämmöinen käyttäytyminen vihapuheiden ko. vihapuheiden harrastajaa masennukselta ?

  Jonkin tietyn ihmisryhmän vihaaminen tuo nimittäin tarkoituksen ihmisen elämään: ”Elämän tarkoitus on vihata väärintekijöitä, siis kansakuntaa xxxx!”

  Siis voiko sellainen ihminen laisinkaan masentua, joka on löytänyt elämälleen tarkoituksen ja merkityksen ?

  Väitetään myös, että masennus parantuisi hoitamattomana itsekseen kahdessa vuodessa ? Kaksi vuotta sairaslomalla on pitkä aika, luulisin, että juuri siksi ”käypä hoito” suosituksissa suositaan ”onnellisuuspillereitä” masennuksen hoidossa. Skeptikkojen mielestä huijarin maineessa oleva Tohtori Tolonen suosittelee ravintolisiä ”onnellisuuspillereiden” sijaan/lisäksi:

  ”Masentunut Suomi numeroina
  750 000 suomalaisista potee mielenterveysongelmaa
  700 000 sai v 2005 Kelalta korvausta psyykelääkkeistä
  300 000 käyttää masennuslääkkeitä
  100 000 ihmisen sanotaan olevan psykoterapian tarpeessa
  100 000 on työkyvyttömyyseläkkeellä mielenterveyssyistä.
  Suomessa mielenterveyshäiriöiden kustannukset ja tulonsiirrot ovat 2,9 miljardia euroa vuodessa. Suomalaisen väitöskirjan mukaan masennuksesta toipuminen vie keskimäärin 8 kuukautta. Vain osa potilaista toipuu tässä ajassa ja 40 % sairastuu uudellen parin seuraavan vuoden aikana. Ravintolisien käyttö vähentää sairauden uusimisen riskiä.”
  (http://www.tritolonen.fi/uutiset/601-masennus-maksaa-miljardeja)

  Jos ihminen kokee, että elämän tarkoitus on ”Tohtori Tolosen ravintolisien popsiminen”, niin mielestäni on mahdollista, että tämä elän tarkoituksellisuuden kokemus suojelee masiksen uusiutumiselta ?

  Jos ihminen esim. kokee, että elämän tarkoituksena on huolehtia magnesiumin runsaasta ja päivittäisestä (jopa tunnittaisesta) saannista, hän voi parantua masennuksta tämän elämän tarkoituksellisuuden kokemuksen vuoksi, eikä siis magnesiumin itsensä vuoksi:

  ”Yhteenveto. Jos haluat selättää masennuksen, sinun ei tarvitse opiskella mitään rakettitiedettä. Tähän riittää magnesium ja sen ympärille rakennettu luonnollinen ja laadukas ravinto. ”
  (http://sundqvist.blogspot.fi/2012/05/masennuksen-hoito-elinehtoisin.html)

  Emily Coue -niminen apteekkari huomasi aikoinaan, että lääke tehosi paremmin, mikäli hän kehui lääkkeen tehoa lääkettä myydessään. Mielestäni ns. ”Couen laki” ei ole huijausta, vaan suorastaan suhteellisuusteorian E = Mc2 veroinen läpimurto psykologian alalla. Aiheesta on kirjoittanut mm.Rob Kelly, hänen mielestään couen laki on tärkein, mutta silti vähän tunnettu (luonon)laki psykologiassa.

  Vapaasti itse muotoiltuna, Couen laki kuuluu näin:

  ”Tunteen ja järjen ollessa ristiriidassa, tunne voittaa aina, ilman poikkeuksia”

  Couen lain toimivuus on johdettavissa ja ymmärrettävissä ihmisen evoluutiohistorian kautta:

  ”Vuosituhansien kuluessa evoluutio on karsinut pois niiden ihmisten geenit, joiden halut ja pelot eivät ylikirjoita heidän järkeään”.

  Siksi tänä päivänä elossa olevien ihmisten käyttäytymisen pohjimmaisina motiiveina ovat erilaiset halut ja pelot (subjektiivinen ajattelu), eikä järki (joka edustaa objektiivista, siis tieteellistä ajattelua).
  Uskonnon tarkoituksena on vapauttaa ihminen tästä subjektin ja objektin erillisyyden harhasta (siis niiden uskontojen, joiden ”tärkein pykälä” on ns. ”kultainen sääntö”).

  Esim. älykkääseen suunnitteluun, kreationismiin uskova pelkää, että tiedemiehet onnistuvat laboratioriossaan luomaan elämää kuolleista aineista. Jos tämä joskus tapahtuu, niin seurauksena on vähintäänkin ”Lajien synty” -kirjan julkaisuun verrattavissa oleva ajattelutapojen mullistus ihmisten yleisten ajattelutapojen historiassa.

  • Ei paheksuttavien ja rikollisten TEKOJEN arvostelu ja julkinen kritisointi ole mitään masennusta, tai vihapuhetta.

   Ja johan tuossa artikkelissani sanottiin, että tunne-elämän asioilla (esim. masennuksella) ei ole mitään tekemistä aivokemian kanssa, joten jättäisin tuollaiset apteekkarien mainospuheet sikseen.

   Ed. kommentissa hylkäsit evoluutioteorian (johon myös tuo rasistinen darwinismi kuuluu), nyt kuitenkin viittaat näihin perusteluina, puhuit juuri itsesi kanssa ristiin.

   Huomaatko enää itsekään mitä kehäpäätelmiä minulle tarjoilet ?
   Esim. kun tiedemiehet pystyvät luomaan labrassa elämää, se todistaa vain luomisteorian puolesta. Tiedemiehet ovat siinä ohjailemassa elämän syntyä labrassa = älykäs suunnittelu. Evoluutioteoriahan jättää kaiken sattuman varaan. Tuo tiedemiesten puuhastelu labrassa elämän synnyttämiseksi tukee vahvasti kreationismia. Elämän syntymiseen tarvitaan älykästä suunnittelua = tiedemiehet tässä tapauksessa.

   Sitäpaitsi Einstein varasti suhteellisuusteorian muualta.

 4. Kirjoittamasi ajatus:

  ” Oma kommentti : Eli usein ”masennuksen” syy on hengellinen/sielullinen. On tullut … moraalisia ristiriitoja”

  …on mielestäni yhteensopiva mainitsemani ”Masennus aiheutuu tukahdutetusta vihasta” -ajatuksen kanssa. En tiedä, onko ”Masennus aiheutuu tukahdutetusta vihasta”-ajatus totta vai huuhaata, mutta sen lähde (ei ehkä alkuperäinen) voi olla tässä:

  ”Vakava masennus aiheutuu negatiivisten tunteiden, kuten vihan tukahduttamisesta. Tr. Theodore Issac Ruben, etevä psykiatri ja kirjan The Angry book kirjoittaja muistuttaa, että kun kiellämme todelliset tunteemme ja hymyilemme silloin kun tahtoisimme rähistä, salattu ja tukahdutettu viha voi johtaa ahdistukseen, masennukseen, unettomuuteen, psykosomaattiseen sairauteen, alkoholismiin, frigiditeettiin, impotenssiin ja pelkkään surkeuteen.”(google -osuma: http://www.actsweb.org/fi/depis1.php)

  Em. linkki tarjoaa masennuksen ehkäisykeinoksi tätä:

  ”Älkää antako auringon laskea vihanne yli.”

  Mielestäni on erittäin hyvä ja järkevä neuvo, koska vihan tunne aiheuttaa ihmisille stressiä:

  ”– Monia sairauksia tulee esille stressin myötä. Laajassa mielessä ne voivat olla mitä tahansa pitkällä aikavälillä, sillä stressi muuttaa hormonitoimintaa. … Tiedostamattomatkin negatiiviset ajatukset ja vihamielisyys altistavat sairauksille ja lisäävät kuolleisuutta, Heikkilä varoittaa.”(Antti Heikkilä)

  ”… vihan tunteiden ylikontrollointi liittyi ehdolliseen uskomukseen: ”jos ilmaisen negatiiviset tunteeni muut hylkäävät minut”. Vihan tunteiden ylikontrollointi johti siihen, ettei hän kyennyt ilmaisemaan tarpeitaan, toiveitaan ja negatiivisia tunteitaan, vaan pyrki miellyttämään muita”
  (http://www.kognitiivinenpsykoterapia.fi/verkkolehti/2007/veartviha0107.pdf)

  Kognitiivinen psykoterapia ei siis edusta ”ihmisten myrkyttämistä psyykeenlääkkeillä”, vaan nimenomaan vaihtoehtoa sille!
  Sama pätee myös myös couen lakiin (ja sen ratkaisevan suuren merkityksen ihmisten käyttäytymiselle ymmärtäneen) Rob Kellyn ajatuksiin (jonka ajatustapa tunnetaan käsittääkseni HOT kirjainlyhenteellä suomen kielessä). Rob Kelly käsittääkseni vain kaupallistaa HOTia omana foobikoiden parantamainseen suuntautuvana versionaan.

  Kaksijakoinen jaottelu foobikoihin ja ”ei -foobikoihin” on mielivaltaista jaottelua, koska raja on ns. ”veteen piirretty viiva”. Kaksijakoinen (mustavalkoinen, black&white thinking) ajattelu puolestaan on foobikoille ominaista! :)

  Mielestäni tieteellistä ajattelua edustaa:

  ”Me kaikki ihmiset olemme (enemmän tai vähemmän) foobikoita”.

  Mutta koska suurimmalle osalle ihmisistä omien pelkojen aiheuttama haitta on niin pientä, ettei se juurikaan haittaa arkielämässä selviytymistä, niin sen vuoksi ihmisten enemmistöä ei pidetä foobikoina (vaikka siis ihmisten enemmistö on todellisuudessa _lieviä_ foobikoita).

  Monet anonyymit blogistit ovat foobikoita jonkin asian suhteen: Esim. blogisti Ruukinmatruuna on foobikko ihmisten pahuuden suhteen (ja sitä kautta kärsii myös kommunismin pelosta: ”Parempi eurossa kuin ruplassa”, sekä islamofobiasta, siis siitä, että ”Islamin uskoiset alistavat kristityt (länsimaalaiset) dhimmeiksi (orjikseen)”.

  Nimim. Tyhmyri puolestaan pelkää ja uskoo, että:

  ”Euro ja suomalainen hyvinvointiyhteiskunta eivät voi olla olemassa yhtä aikaa”

  Mielestäni Tyhmyri on oikeassa, kyse ei ole pelon luomasta turhasta uhkakuvasta, vaan kyseessä on (ainakin minun järkeni mukaan) ilmeinen tosiasia. Tai sitten minäkin olen €urofoobikko, mikäli aikanaan osoittautuu, että ns. ”suomalainen hyvinvointiyhteiskunta” ja suomen eurojäsenyys voivat olla olemassa yhtä aikaa.

  Ja ilmeisesti sinä, Jepulisjeps pelkäät, että Juutalaiset pankkiirit alistavat velkaantuneet ei-juutalaiset velkaorjikseen. Itse näen, että euroopan suurin velkoja, ylijäämää tekevä Saksa alistaa ne maat velkaorjikseen, joiden velkakirjat ovat Saksalaisten suurpankkien omistuksessa.
  Esim. Kreikka on nyt Saksalaisten velkaorjamaa (debt colony), ja liittynyt siten ns. ”neljänteen valtakuntaan”. Suomen kohtalona on ”liittyä neljänteen” valtakuntaan ~8v päästä (jolloin suomen velkaantuminen saavuttaa saman suhteellisen tason kuin Kreikassa on nyt).

  En ole perehtynyt siihen, että missä määrin suuret saksalaiset pankit ovat juutalaisten omistuksessa.

  • Ei ole mitään sairautta tai foobisuutta olla jotain mieltä jostain asiasta. Myöskään stressi ei ole sairautta – vaan luonnollinen reaktio. On eri asia vihastua, kuin vihata. Viha on mielipide tai ideologia. Esim. juutalaisuudessa kehotetaan vihaamaan muita kuin juutalaisia. Etenkin Kristittyjä. Juutalaisuus on ideologia. Juutalaiset pitävät itseään omana jumalanaan tai messiaanaan.

   Nuo mainitsemasi opit ja psykoterapiat eivät pelasta sielua. Siirry oikeaan maailmaan, jossa on sisäinen rauha, vaikka ulkonaisesti onkin ahdistus :

   ”Tämän minä (Jeesus) olen teille (opetuslapsille) puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman”
   (Joh. 16:33).

   Jeesus on siis voittanut perkeleen eli ihmistä hallitsevan ”egon”. (egolla voidaan tarkoittaa sanana myös jotain muuta asiaa, mutta käytän tuota sanaa tässä nyt, jotta ymmärtäisit mistä puhun).

   Antaudut psykoterapioinesi siis tälle maailmalle, eli perkeleelle, ja se on se monien kokeman ”masennuksen” syy. Jotkut yrittävät korjata tämän pitämällä ovelia reittejä pitkin itseään omana Jumalanaan, vaikka omatunto sanoo sen olevan väärin ja valhetta ja menevät täten vain syvemälle masennukseen. Psykoterapia ei ota tähänkään asiaan mitään kantaa, vaan sallii sen. Masennuksessa on usein kysymys siis Raamatun 1. käskyn rikkomisesta. Se on tässä :
   http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ik/1kasky.html

   Pelastusoppia psykoterapiassa siis ei ole ollenkaan. Psykoterapia pysyttelee vain tässä maailmassa, eikä puutu ihmisen egoon (omatunto) mitenkään. Psykoterapiassa ei ole päämäärää – siinä vain vastuuttomasti vatkataan ihmisongelmia/elämän ongelmia edestakaisin ja pahimmillaan olo vain pahenee siitä aiheutuvan liiallisen stressin takia.

   Raamatun sanan avulla (lakiosa) ihminen oivaltaa olevansa syyllinen Jumalan edessa (omatunto joutuu hätään), mutta tätä elementtiä psykoterapiassa ei ole. Psykoterapiassa ei käsitellä moraalikysymyksiä lainkaan, ennenminkin niille yritetään tarjoilla kiertotietä sanomalla, ettei ihmisyksilöllä ole paljoakaan vastuuta teoistaan. Psykoterapia ei siis puutu ihmisen omantunnon kysymyksiin, eikä sisällä pelastusoppia. Se kiertelee vain ympyrää ihmisen oman navan ympärillä ja vähän sen alapuolellakin. Psykologian isä Freud oli juutalainen alapääpervertikko.

   Masennuksesta ei toivu filosofoinnilla, tai loogisella päättelyllä. Eikä aivokemiaa keinotekoisesti muuttelemalla.

   Saksa on muuten miehitetty maa vieläkin eikä siellä ole mitään Saksalaisia pankkeja. Ota selvää ketkä omistavat suurimmat finanssikonsernit, ja mistä niitä johdetaan. Nuo mainitsemasi blogit ovat valeoppositiota.

 5. Jepulisjeps: ”Psykologian isä Freud oli juutalainen alapääpervertikko.”

  Käsittääkseni Freud perusti ”psykoanalyysi” -nimisen oksan siihen ihmisjärjen puuhun, jonka avulla yritetään ymmärtää ihmisen käyttäytymistä vain järkeen turvautumalla. Pykiatri Markku Siivola ennusti jo vuosikymmeniä sitten, että ”psykoanalyysin oksa” psykologiaan liittyvien ajattelutapojen ja teorioiden puussa kuolee ja kuihtuu vähitellen ja hitaasti pois:

  ”Viisaimmatkin näyttivät repsahtavan johonkin joukkouskoon, kuten… psykoanalyysiin

  Tähkä ei katso kuuluvansa mihinkään psykoanalyyttiseen koulukuntaan ollen kuitenkin mitä ortodoksein psykoanalyyttisen tradition kantaja … Hän on Aaro Hellaakosken Viimeinen Dinosauri, jonka pesämunasta kasvaa vielä monta uutta psykosaurusta analyysin monisukupolvisella matkalla tuhansien muiden oppisuuntien ja uskontojen tavoin kohti unohduksen loputonta valtamerta.

  Hyvät naiset ja herrat! Aikomukseni on tänään maalailla eteenne Sigmund Freudin sielunmaisemaa. Haastava tehtävä, eikö totta? … Hyvät naiset ja herrat! Ennenkuin vuosikymmenten saatossa painuu Freudin haamu lopullisesti kulttuurihistorialliseen hautaansa olette te sangen todennäköisesti jo siellä häntä vastassa.

  On surkuhupaisaa seurata massaliikkeiden historiallista kehitystä siinä vaiheessa kun ne alkavat hajaantua eri haaroihin – ja sehän tapahtuu väistämättä joka ainoalle liikkeelle. Liikkeeseen sitoutuneet eivät toistensa kritisoinnissa osaa tietysti käyttää muita kuin sen omia käsitteitä, muutenhan he eivät siihen olisi itseään hirttäneetkään. Niinpä on verrattoman surkuhupaisaa nähdä toisistaan erilleen liukuvien psykoanalyytikkojen ruotivan toistensa komplekseja psykoanalyysin omilla aseilla. Näin tekee Millerkin. Koska aseet noudetaan samasta varastosta, ovat ottelijat tavallisesti ikävän tasaväkisiä; suunsoiton jatkuvuus turvattu.

  Ideologiat murenevat ajan hampaissa mikä nopeammin mikä hitaammin Rooman valtakuntaa. … Vain itsepetos saa ihmisen sitomaan itsensä johonkin psykologiseen oppiin.

  Oveni takana laukkaa monen sortin uskovaista, ja jokaisella on se oikea todistus Jeesuksesta, eikä tämä uskon suhteettomuus heitä koskaan hätkäytä. Kaikki he voivat kertoa pelastuneista ja uskoon tulleista yhtä valoisia tarinoita. Luopioiden eron syyt taas langetetaan aina luopioille itselleen.

  Sama asiaintila vallitsee psykiatriassakin, sen eri terapiakäsitysten piirissä joka maassa. Suomenkin virallisen psykiatrian ääni on pelottavan dogmaattinen, psykoanalyysia jopa painovoiman pysyvyyteen verrannut. Mutta ei psykoanalyysi tässä olennainen ole, vaan se hulluus, säälittävä, viaton hulluus, pako yksinäisyyden tunteesta, joka saa ihmisen tarttumaan milloin mihinkin maailmankurtistamistapaan (joiden loputtomuudessa psykoanalyysi on vain yksi) ja sulkemaan silmänsä ympärillään kuohuvalta ihmisen ja elämän loputtomalta moninaisuudelta.

  Freud on psykoanalyysissään loistavalla tavalla maksimoinut omat mahdollisuutensa yhdistämällä kykynsä havaita yksityiskohtia ja kyvyttömyytensä havaita kokonaisuutta … Se myy löyhin perustein rakennetut johtopäätökset sinänsä oikeiden pikkuseikkojen havainnoinnin kylkiäisenä luullen että sen kokoamat yksityiskohtien kimput olisivat kokonaisuutta.

  Freudin tapa ei todellakaan ole vain psykoanalyysin helmasynti vaan kautta historian kulkeva maailmanlaajuinen tapa sulkea maailman loputtomuuden pelottavuus omien ajatuksen aineksista kyhätyn kopperon ulkopuolelle.

  Jos tuhat miljoonaa muslimia ja katolilaista, seitsemänsataa miljoonaa hindua, kolmesataa miljoonaa buddhalaista ja kuusikymmentä miljoonaa luterilaista pitävät uskoaan parhaimpana, on selvää että Freudiakin riittää muutamia seuraamaan. Psykoanalyysi auttaa samalla tavalla kuin kaikki tavat lähestyä ihmistä ihmisen lailla ja tarjota hänelle hänen omaan kulttuuriinsa nivottu rakenne, johon hän mielensä kaaosta jäsentää. Totuus on kaikissa muodoissa, vaan ei minkään muodon yksinoikeus.
  ”(Freudilaiseen psykoanalyysiin liittyvää tekstisilppua Markku Siivolan kotisivuilta)

 6. Markku Siivolan lisäksi myös wikipedia toteaa psykoanalyysin pseudotieteeksi:

  ”Psychoanalysis – body of ideas developed by Austrian physician Sigmund Freud and his followers, which is devoted to the study of human psychological functioning and behavior. It has been controversial ever since its inception.[124] Karl Popper characterized it as pseudoscience based on psychoanalysis failing the requirement for falsifiability.”(https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_topics_characterized_as_pseudoscience#Psychology)

  Pseudotieteeksi luetaan myös kristillisisissä piireissä suosittu ”Conversion therapy”.

  Jos teoria ei toimi käytännössä (on ristiriidassa todellisuuden kanssa), niin silloin kyseessä on pseudotiede.

  Pseudotieteeksi luetaan myös blokisti Ruukinmatruunan suosimat meemit (Memetics) joten myös ”meemityhjiöt” ovat pseudotiedettä, kuin myös RM:n suosima ilmaston muutoksen kieltäminen (Climate change denial).

  Harmillista, että tieteen kaapuun kiedotut pseudotieteet voidaan todeta pseudotieteeksi kovin hitaasti, vaikuttaa siltä että yksi sukupolvi menee ennenkuin jonkin pseudotieteen kannatus loppuu (pseudotieteen kannattajien kuollessa vanhuuteen).

  Markku Siivolan jossain jutussa mainittiin, että Freud oli (suorastaan kiihkomielinen?) uskonnon vastustaja. Meemiteorian keksijä Richard Dawkins on myös uskonnon vastustaja, tunnettu ateisti. Halu vastustaa uskontoa ilmeisesti synnyttää halun KEKSIÄ kilpailevia selitysmalleja ihmisen käyttäytymiselle. Myös kristillisten piirien halu vastustaa homoseksuaalisuutta synnytti tarpeen KEKSIÄ ”conversion therapy” -niminen pseudopsykologia. Halu (ja pelko) ovat tunteita, tunteiden päälle on äärimmäisen helppoa rakentaa pseudotieteitä, tarvitaan vain hyvää mielikuvitusta (halu ja pelko -motiivien lisäksi).

  Järjen (järkimootiivin) varaan pseudotieteen rakentaminen on jo huomattavasti vaikeampaa, ellei jopa mahdotonta ?

  Emile Coue ei muuten keksinyt uutta teoriaa, hän (uudelleen) LÖYSI (ilmeisesti vahingossa ?) ns. placebo efektin kehuessaan myymiään lääkkeitä:

  ”Émile Coué, a French pharmacist, working as an apothecary at Troyes between 1882 and 1910, also advocated the effectiveness of the ”Placebo Effect”. He became known for reassuring his clients by praising each remedy’s efficiency and leaving a small positive notice with each given medication.”(https://en.wikipedia.org/wiki/Placebo#History)

Kommentointi on suljettu.