Suomen talous on asuntokuplan varassa


Ohessa eräs Suomen Pankin tutkija tunnustaa selkokielellä, että maan talous on asuntokuplan varassa.

Suomen Pankki 2012:

Suomen viime vuosien asuntomarkkinakehityksen ja siihen liittyneen kotitalouksien velkaantumiskehityksen kestävyys on maamme talousnäkymien ja niihin liittyvien riskien kannalta tärkeä kysymys.

JOS ASUNTOMARKKINAKEHITYKSESSÄ TAPAHTUU VOIMAKAS KÄÄNNE, MENETTÄÄ TALOUTEMME SITÄ KESKEISESTI VIIME VUOSINA TUKENEEN VOIMAN, joka vaimensi vuonna 2009 tapahtuneen syvän kokonaistuotannon pudotuksen vaikutuksia mm. työllisyyteen. Useissa kehittyneissä talouksissa rupesivat asuntohinnat laskemaan ja kotitaloudet purkamaan kasvaneita velkataakkojaan finanssikriisin alkaessa. Jos näin käy Suomessakin, kääntyy yleinen talouskehitys vääjäämättä selvästi heikompaan suuntaan.”

lähde:  BoF Online 2 • 2012

Noin siis lukee tuossa sivulla 16

http://www.suomenpankki.fi/fi/julkaisut/selvitykset_ja_raportit/bof_online/Documents/BoF_Online_02_2012.pdf

Lisäksi useat nuoret parit ottavat talolainan lisäksi hieman ylimääräistä ”remontti” lainaa, eikä sitä oteta vain taloa varten, vaan ihmiset kiinnittävät talojaan ottaakseen lainaa ja ostaakseen tällä rahalla muita asioita. Osa jopa ajattelee tienaavansa asuntojen hintojen nousulla sitä enemmän mitä kalliimman talon rakentaa tai ostaa ja siten mitä enemmän velkaa ottaa. Velka kuvitellaan varallisuudeksi.

Pelottavaa porukkaa nämä velalla ”tienaajat” ? Sama asenne pääministeriä myöten.

Kannattaa myös katsella vaikkapa tämä video, jos ei ole vieläkään sisäistänyt mistä pankkien uloslainaama raha on peräisin.

Where does money come from ?

http://www.youtube.com/watch?v=hwpX3h3bcoc

Petos tässä  on se, että nykypäivän liikepankkien lainaustoiminta perustuu rahanväärennöstoimintaan.

Velkarahan pääoma synnytetään siis käytännössä rahanväärennöksellä. Jos tavallinen rahvas näin tekisi, se olisi rikos.

Mutta pankki tekee asuntolainaan tarvittavan pääoman tyhjästä – näppäilemällä summan ja painamalla enter. Kansamme valitsemat poliitikot ovat antaneet aikoinaan tähän luvan.

Olen tosin huomannut, että millään varoituksilla tai valistuksella ei ole merkitystä tälle pimeydessä vaeltavalle kansalle.

 

2 thoughts on “Suomen talous on asuntokuplan varassa

  1. Kyllä se sitten alkaa kiinnostamaan kun perse repeää eikä viinaakaan saa enää mistään ja kantti ei riittänyt vetämään itseään jojon jatkoksi,Niin ehkä sitten jokunen huomaa missä se vika on.

  2. ”global currency reset” Katos mitä tällä haulla löytyy Osa lupailee jo täksi vuodeksi rahanarvon laskua osa lupasi jo viime vuodeksi kuka tietää.

Kommentointi on suljettu.