Ihmisluonne


”Älköön kukaan pettäkö itseään. Jos joku teidän joukossanne luulee olevansa viisas tässä maailmassa, tulkoon hän tyhmäksi, että hänestä tulisi viisas. Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: ’Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa’; ja vielä: ’Herra tuntee viisasten ajatukset, hän tietää ne turhiksi'” (1. Kor. 3:18-20).
”… sillä mikä ihmisten kesken on korkeata, se on Jumalan edessä kauhistus” (Luuk. 16:15).
”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi” (Ef. 2:8-9).

“Minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä” (Jes. 66:2).

“Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli” (Ps. 34:19).

“Sillä Herra on korkea, mutta katsoo alhaiseen, ja hän tuntee ylpeän kaukaa” (Ps. 138:6).

”Ja hän jatkoi: ’Se mikä tulee ihmisestä ulos, se saastuttaa ihmisen. Juuri ihmisen sisältä, sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, ja niiden mukana siveettömyys, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, vilppi, irstaus, pahansuopuus, herjaus, ylpeys ja uhmamieli. Kaikki tämä paha tulee ihmisen sisältä ja saastuttaa hänet.'” (Mark. 7:21)

“Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvän runsaudesta esiin hyvää, ja paha tuo pahastansa esiin pahaa; sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu” (Luuk. 6:45)

Luther: Vapaa tahto ei ole oma tahtomme

“Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa” (Matt. 6:10). Tässä sanotaan: “Oi, eikö Jumala olekaan antanut meille vapaata tahtoa?” Minä vastaan: “Kyllä, tietysti Jumala on sinulle antanut vapaan tahdon, mutta miksi haluat tuosta vapaasta tahdosta tehdä oman tahtosi, etkä anna sen olla vapaan? Jos teet oman tahtosi mukaan, ei tahtosi ole vapaa, vaan se on sinun oma tahtosi. Mutta Jumala ei ole sinulle enempää kuin muillekaan antanut omaa tahtoa, sillä oma tahto tulee perkeleeltä ja Aadamilta, jotka ovat tehneet Jumalan heille antaman vapaan tahdon omaksi itsekkääksi tahdokseen. Tahto on näet vapaa vain silloin, kun sillä ei ole mitään omia pyyteitä, vaan se toimii vain Jumalan tahdon mukaan, jonka kautta se myöskin tulee vapaaksi kuulumatta ja alistumatta kenenkään muun valtaan.”

Jopa huomaat, että Jumala tässä rukouksessa käskee meitä rukoilemaan itseämme vastaan, jolloin hän opettaa meille, että itse olemme suurin vihollisemme. Sillä mahtavin on meissä oma tahtomme, ja sitä vastaan tulee meidän rukoilla: “Oi, Isä, älä anna minulle tapahtua minun tahtoni mukaan; murra minun tahto, torju se; tapahtukoon minulle mitä tahansa, älköön vain minun tahtoni mukaan, vaan sinun tahtosi mukaan.” Sillä niin on taivaassa; siellä ei ole mitään omaa tahtoa; älköön sitä maan päälläkään olko. Tämä rukous, kun sitä todella rukoilemme, tuottaa meille paljon kipua, koska oma tahtomme on syvin ja suurin meissä, eikä mikään ole meille rakkaampaa kuin oma tahto.

3 thoughts on “Ihmisluonne

  1. Maailman menoa kun seuraa, näkee miten ihmisen oma tahto toimii. Ihminen haluaa kaiken ja ryöstää maapallon tyhjiin. Se on hirvittävää katsottavaa mutta onneksi Herrani ja Vapahtajani Jeesus Kristus tulee takaisin hetkellä jota kukaan ei aavista eikä tiedä, ja lopettaa kaikenlaisen pelleilyn.

  2. Antikristus saapuu ensin yahwe antaa saatanan ja lasten riehua hetken aikaa ja saapuu sitten tekemään saatanasta ja hänen lapsistaan lopun.

  3. Muualta luettua:
    ”Ihminen on Jumalan kuva, synnin tähden rikkoontunut, mutta silti syvimmässään olemuksessa siitä tietoinen, jopa kieltäessään sen. Ihmisen kuva ei voi palautua kuin synnin sovittamisen kautta. Syntiä emme saa anteeksi pyytämällä – vaan synti saadaan anteeksi sijaisuhrin kuoleman kautta, ottamalla vastaan se lunastusteko jossa Jeesus tuomitaan kuolemaan minun syntieni tähden. Synti ei ole tekoja, vaan se on kapinallinen ja Jumalaa kieltävä koko ihmisluonto. Omien tekojemme muutos ei riitä. Meidän itsemme tulee muuttua – ja vain Jumala voi ja haluaa tehdä sen. Ihmisen sydän on ihmisen oman itsensä aikaansaaman muutoksen koskemattomissa. Vain Jumala voi/haluaa luoda meihin uuden sydämen. Miksi? Koska Jumala on rakkaus, ja siksi – koska Jumala on luonut ihmisen”

    lähde:
    http://elaman-tie.blogspot.fi/2014/02/ajatuksia-ihmiskunnan-oma-tie-on.html

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s